Val 2022: Han röstade på Bitcoin

I går var det val i Sverige. En som använde sin demokratiska rättighet på ett annorlunda vis var bitcoinern med pseudonymen “C4R3Bear” på Twitter. Istället för att rösta på ett politiskt parti och kryssa en kandidat tog han blanka valsedlar och stämplade dem med “buy bitcoin” innan de åkte ner i valurnan för rösträkning.

C4R3Bear inser att hans röst på bitcoin inte har någon påverkan på valutgången men för honom är det ett sätt att göra ett ställningstagande. Han hoppas att hans röst kan få fler att bli nyfikna att lära sig bitcoin.

 

Din bitcoin-röst gör varken till eller från. Om du håller på de röda kan din röst göra att de förlorar makten, och om du är mer åt det borgerliga hållet kan din röst kostat dem valsegern. Hur resonerar du?

Trots höga skatter får man inte det man har rätt till i Sverige. Jag tycker det känns som politikerna inte är så intresserade av oss väljare men de vill gärna ha våra skatter och i gengäld lovar alla att göra världen bättre. 

Jag tror ärligt talat alla partier vill göra sitt bästa och de tror att just deras parti har den rätta lösningen. Men eftersom staten inte har några egna pengar utan allt är medborgarnas skattepengar betyder det att deras enda verktyg är att stifta nya lagar som kan ta mer av våra skattepengar. 

Jag skulle röstat blankt eller avstått att rösta om jag inte röstat på “buy bitcoin”.

 

Du köade till vallokalen och valde att “rösta på bitcoin”, en röst som kommer räknas som ogiltig. Varför?

För att det känns meningslöst att rösta på politiker som kommer med förslag på lösningar av problem som de själva är orsaken till. 

 

Det låter som du är insatt i politik, men inte hittat rätt parti?

Jag har insett att vi alla är instängda i ett inflationärt penningsystem och det finns ingen väg ut ur det. Jag har inte hört någon politiker prata om något långsiktigt sätt som kommer sänka kostnadsbördan för oss vanliga människor. Det innebär att vi blir fattigare och livet kommer bli ännu svårare för många.

 

Så inflationen är orsaken att du inte röstar?

Folk som inte är insatta i bitcoin gläds åt en löneökning. Men med en inflation högre än löneökningen så är det i praktiken en lönesänkning. Många förstår inte denna mekanism. 

 

Är Bitcoin lösningen menar du?

Jag ser bitcoin som en väg ur denna inflationära spiral vi befinner oss i. Bitcoin är ett parallellt system som vem som helst i världen kan använda för att ta sig ur statens bojor. Bitcoin är ett rättvist system med regler men inga ledare. Det tar tid att lära sig om bitcoin på djupet men alla som är beredda att offra den tiden kan lära sig mer.

 

Tack för intervjun och lycka till i framtiden.