Ukraina lovar en krypto-airdrop 

På sociala medier har Ukrainska myndigheter bett om donationer i Bitcoin och Ether. Det ska även ha gått att donera Dogecoin till landet för att finansiera dess försvar enligt en tweet från Ukrainas vice premiärminister. I tweeten där han annonserade det hela stod det “nu kan ni även stödja vår arme och rädda liv från ryska inkräktare med meme-coins”.

Totalt uppges motsvarande 47 miljoner USD i krypto ha samlats in totalt. En ökning från cirka 30 miljoner USD strax innan tillkännagivandet om airdropen. 

När kryptoinsamlingen varit igång ett par dagar kontaktade Polkadot-grundaren Gavin Wood Ukraina och sa att om landet börjar acceptera Polkadot så matchar han alla donationer man får in i Polkadot med samma mängd valuta från sitt privata konto. 

Igår lät myndighetspersoner lova att alla som donerat kryptovaluta skulle få en belöning i form av en krypto-airdrop tillbaka till sin wallet. Inga detaljer framgick i tweeten som skickades ut från landets officiella twitterkonto hur det skulle gå till eller vilken kryptovaluta donatorerna skulle få i retur.

 

Memecoins är spridda och används i spekulativt syfte av många. Det finns åsikter om att marknadsföra sin krypto i krig men faktum är att även Dogecoin-donationer har samlat in 62 000 USD till krigets offer.