Twitter lanserar intern valuta

Mikrobloggen Twitter som nyligen köptes av Elon Musk planerar att implementera en funktion kallad coins, som innebär att användare kan stödja sina favoritkreatörer på plattformen. Det är en slags belöningar där twitteranvändare ska kunna skicka värde till andra som gör bra innehåll och på så vis betala dem för deras arbete. 

Hackaren Jane Manchum Wong påstår sig ha sett funktionen och utforskat den. Wong menar att köpen går via Stripe och köper olika belönings-coins som sedan kan skickas till innehållsskapare som därefter kan växla dem mot annan valuta. Enligt uppgifter nämns varken bitcoin eller kryptovalutor i detta skede, utan det handlar om en traditionell tjänst där vad som kan liknas vid interna poletter för Twitter blir det som implementeras.

 

Läs också: Elon Musk fortsätter hylla Dogecoin

 

Även bloggaren och kryptoprofilen Nima Owij ska ha sett Twitters nya satsning och bekräftar att det inte är kryptovaluta inblandat. På ett Twitter spaces den fjärde december vidhöll Musk sitt intresse för kryptovalutor. 

Elon Musk är en stor anhängare av Dogecoin och hans bolag Tesla äger fortfarande bitcoin trots att de sålt en stor del av innehavet. 

 

Relaterad artikel: Tesla sålde 75% av sina Bitcoin