Twitter kan ersätta banker enligt Jack Mallers

Jack Mallers är mannen bakom betaltjänsten Strike. Strike är byggt ovanpå bitcoins Lightning Network och är ett betalningssystem för snabba betalningar till mycket låg kostnad. Strike hade en avgörande roll i El Salvadors övergång till en bitcoinstandard och numera går det att betala med Lightning i många affärer världen över. Systemet växer snabbast i länder som saknar fungerande traditionella banker. 

Läs också: Bitcoin tar genvägen till global acceptans

Fördelen med Lightning är att det enda som krävs för att utföra transaktioner är en mobiltelefon med internet tillsammans med en app.

I en intervju på CNBC sade Jack Mallers att det enda logiska vore om Elon Musk i och med köpet av Twitter integrerade Bitcoin och Lightning. Bitcoin är globalt och används via internet. Twitter likaså. Genom att koppla samman dessa nätverk skulle det går att betala för kaffet via Twitter eller skicka pengar tvärs över jordklotet via sin sociala medieplattform säger Jack Mallers.

Bitcoin är internets valuta och kommer förändra vår syn på pengar. Jack Mallers avlutade med att säga att bankerna är dödsdömda i den framtida ekonomin. 

Relaterad artikel:Schweiz största Bitcoinväxlare inför Lightning