Traditionell Finans fortsätter in i krypto

Den amerikanska bankjätten Bank of America tycks ha bytt fot i frågan om kryptovalutor. Deras tidigare skepsis mot det “tröga och opraktiska” systemet är nu utbytt mot optimism och framtidstro och de kallar kryptoindustrin för “den mest spännande marknaden på flera år”. Banken nämner alla modeord såsom DeFi, Dapp, NFT, blockchain och stablecoins och menar att det finns mer än Bitcoin att titta på.

Många av bankernas HNWI, High Net Worth Individuals, söker sig mot krypto för att hålla sig diversifierade och vara med att investera i framtidens teknik. Det är främst bitcoin som lockar men i en ny och växande bransch finns det stora möjligheter att investera tidigt i även i nya projekt för den som har riskkapital.

En annan amerikansk bank som vänt i frågan om kryptovalutor är US Bank som i samarbete med NYDIG, en kapitalförvaltare med fokus på Bitcoin ska erbjuda sina kunder investeringar krypto. Banken planerar att inom kort kunna erbjuda sina kunder att investera i Bitcoin, Litecoin, BitcoinCash och Ethereum. Ross Stevens, grundare och CEO på NYDIG uttalade i somras att “det är högst troligt att en centralbank kommer anamma Bitcoin inom ett år.”

Via CNBC

Videoklipp med Ross Stevens