Tradingplattformen Robin Hood hackad

Den populära amerikanska tradingplattformen Robin Hood har utsatts för ett dataintrång och 5 miljoner e-postadresser och 2 miljoner användares namn har läckt ut. Intrånget skedde i början av november men det är först nu informationen släpps via en bloggpost på Robin Hoods hemsida. 

Robin Hood har nischat sig som en gratis applikation där småsparare kan köpa och sälja aktier och nu även kryptovalutor. Företaget har tidigare fått kritik för att behandla personuppgifter på ett sätt som inte stämmer med reglerna och bötfälldes så sent som i somras med 70 miljoner dollar. En ungdom ska också ha tagit livet av sig sedan appen felaktigt visade ett stort negativt saldo på kundens tradingkonto. Den avlidne ungdomen hade lockats att daytradada utan kunskap via den lättillgängliga appen enligt New York Times.

Någon skall ha förmått en kundtjänstmedarbetare att läcka de känsliga uppgifterna. Enligt företaget själva ska inga personnummer eller kontokortsnummer ha läckt. I bloggposten nämns att 310 personer även kan ha fått sina hemadresser läckta. Robin Hood arbetar på att kontakta de berörda kunderna.

 

https://www.nytimes.com/2021/06/30/technology/robinhood-fined-misleading-customers.html