Support

Vad är Bitcoin?

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om Bitcoin.

Vad är Btcswe?

Btcswe är en växlingstjänst där du kan köpa och sälja Bitcoin. Våra ledord är enkelt och tryggt.

Hur köper jag Bitcoin?

För att köpa Bitcoin måste du ha en Bitcoin wallet. Vi rekommenderar Exodus. Du hittar mer information om Bitcoin wallets här.

 1. Välj Köp Bitcoin med Swish
 2. Skriv in önskat belopp i Bitcoin eller SEK
 3. Fyll i dina uppgifter och bekräfta köpet via Swish

Dina Bitcoin skickas till angiven Bitcoinadress inom 60 min. Var uppmärksam på inkommande mail då vi i vissa fall kan behöva kompletterande information.

Hur säljer jag Bitcoin?

 1. Välj Sälj Bitcoin
 2. Skriv in önskat belopp att sälja
 3. Fyll i dina bankkontouppgifter, ladda upp underlag och klicka på slutför
 4. Nu visas vår Bitcoinadress dit du ska skicka de Bitcoin du vill sälja. Efter att vi mottagit dina Bitcoin betalar vi ut dina pengar inom  1 – 2 bankdagar

Hur skaffar jag en Bitcoinplånbok / Wallet?

Läs vår steg-för-steg guide hur du laddar ner och kommer igång med Exodus Wallet. Länk.

Var hittar jag min Bitcoinadress?

Din Bitcoinadress, även kallat plånboksadress eller walletadress är en unik adress till din Bitcoin Wallet som gör att du kan ta emot Bitcoin. Detta kan jämföras med ett traditionellt bankkontonummer som behövs för att ta emot en överföring. Du hittar den oftast under “Ta emot” eller “Receive” i din Bitcoin Wallet.

bitcoin wallet

En Bitcoinadress ser ofta ut på följande sätt:

3JXF4m45xBcYzUvVw4cFcVN8BPAYHTB7rE

Det är mycket viktigt att du fyller i din Bitcoinadress så att den överensstämmer exakt med din Bitcoin Wallet. En bokstav eller siffra fel så kommer dina Bitcoin skickas fel. En Bitcointransaktion går inte att återkalla när den väl har skickats. Kopiera alltid din adress och klistra in istället för att skriva av för att undvika misstag.

Varför måste jag fylla i mina personuppgifter?

Eftersom vi bedriver finansiell verksamhet måste vi förhålla oss till de lagar och regler som råder i Sverige. Detta betyder att vi som företag har ansvar att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Du kan läsa mer om våra regler som rör kundkännedom och anti-penningtvätt här.

Vilka står bakom Btcswe?

Btcswe.com drivs av Snowbank AB. Ett svenskt aktiebolag med kontor i Stockholm. Snowbank AB är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Snowbank AB
559150-2413
Östermalmstorg 1
SE-114 42 Stockholm

Vad betalar jag för avgift?

När du växlar hos oss betalar du en växlingsavgift. Växlingsavgiften är 5 % av totalbeloppet och läggs ovanpå köpbeloppet.

Kan jag få en lägre avgift?

Kunder som har växlat mycket genom Btcswe premierar vi. Har du transaktionshistorik över 50 000 kr eller vill du göra en större växling? Kontakta oss via supporten så kan vi ordna en bättre avgift.

Vem betalar nätverksavgiften?

Btcswe står alltid för standard-nätverksavgiften. Om du vill ha dina Bitcoin snabbare kan du välja express-avgift. Då tillkommer en extra kostnad men du får dina Bitcoin inom några minuter.

Jag har inte fått mina Bitcoin. Vad har hänt?

Vi klumpar ihop våra kunders beställningar och skickar Bitcoin i omgångar. Detta ska vanligtvis ske inom 60 min efter beställningen alla dagar mellan 08 – 23. Utanför dessa tider kan leverans av Bitcoin dröja till nästkommande dag.
Har det dröjt längre än 60 min vänligen kontrollera om du har mottagit ett mail (kolla även skräpposten) från vårt supportteam innan du kontaktar oss. Vanliga fel är t.ex att den Bitcoinadress (mottagaradressen till din Wallet) du angav i beställningen var felaktig eller att vi saknar verifiering av ID.

Måste jag ladda upp foto på ID?

Ja, för att skydda dig som kund samt uppfylla lagkrav är vi skyldiga att begära in fotokopia av giltig legitimation.

Jag har fått ett meddelande att min beställning har makulerats och att mina SEK kommer att återbetalas. Varför och när kommer återbetalningen?

Detta kan hända av flera olika anledningar, men de vanligaste är:
 • Din beställning innehåller fel.
 • Swish-betalningen kommer från en annan person än den som registrerat kontot.
 • Vi kan misstänker att transaktionen är ett steg i ett bedrägeri eller ett brott.
 • Bitcoinadressen du har använt i din nuvarande eller tidigare beställning har exponering mot en Darknet-marknadsplats, scam eller annan högriskdomän som flaggats av vårt KYT-system.

Kan jag ångra en beställning?

Eftersom Bitcoinkursen är volatil och transaktionerna är icke-reversibla går det i regel inte att backa en transaktion efter att den är utförd.

Var kan jag se min transaktionshistorik?

Du kan se din transaktionshistorik under fliken Transaktionshistorik när du är inloggad på din Btcswe-användare.

Du kan även få din transaktionshistorik skickad som en Excel-fil till din e-post. Vänligen fyll i supportformuläret nedan, uppge den e-postadress du använder för inloggning på Btcswe så skickar vi den inom kort.

Har du en fråga som du inte fick svar på? Fyll i formuläret nedan.

OBS! Vi besvarar inga mail som innehåller hot, svordomar eller förolämpningar. Dessa mail filtreras bort automatiskt.

Öppettider support: Vardagar 09:30 – 17:00
Svarstid: 1-3 h

Glöm inte att uppge allt eller något av följande för snabbare hjälp:

 • Ordernummer
 • Belopp och datum