Support

Jag har inte fått mina Bitcoin. Var har hänt?

Vi klumpar ihop våra kunders beställningar och skickar Bitcoin i omgångar. Detta ska vanligtvis ske inom 60 min efter beställningen alla dagar mellan 09 – 22. Utanför dessa tider kan leverans av Bitcoin dröja till nästkommande dag.
 
Har det dröjt längre än 60 min vänligen kontrollera om du har mottagit ett mail (kolla även skräpposten) från vårt supportteam innan du kontaktar oss. Vanliga fel är t.ex att den Bitcoinadress du angav i beställningen var felaktig eller att vi saknar verifiering av ID.
 
 

Måste jag ladda upp foto på ID?

Ja, för att skydda dig som kund samt uppfylla lagkrav är vi skyldiga att begära in fotokopia av giltig legitimation när du som kund har gjort beställningar över 2 000 SEK eller när vi anser att det är nödvändigt. Detta gäller även tidigare beställningar, det vill säga att om summan av dina sammanlagda beställningar hos Btcswe överstiger 2 000 SEK kommer vi att behöva fotokopia på ditt ID.
 
 

Jag har fått besked att min beställning har makulerats och att mina SEK kommer att återbetalas. Varför och när kommer återbetalningen?

Den vanligaste anledningen till att en beställning återbetalas är att betalningen misslyckades. Detta kan uppstå av flera anledningar, men de vanligaste är:
  • Betalningen avbröts på grund av att kommunikationen mellan din bank och vår betalningspartner Zimpler misslyckades.
  • Betalningen övergavs när betalningssidan stängdes för tidigt.
  • Vi kan misstänker att transaktionen är ett steg i ett bedrägeri eller ett brott.
  • Kunden har uppgett en Bitcoinadress som är kopplad till en hög risk källa t.ex. darknet-marknadplats. Läs mer här.
 
 

Kan jag ångra en beställning?

Eftersom Bitcoinkursen är volatil och transaktionerna är icke-reversibla går det i regel inte att backa en transaktion efter att den är utförd.

Jag hittar inte min bank. Var är den?

Dessvärre har Nordea, Länsförsäkringar, Danske Bank, SEB och Skandia valt att ta bort sig själva som betalningsalternativ hos sidor som säljer kryptovalutor. Vi jobbar för fullt på att hitta en ny lösning.

 

Har du en fråga som du inte fick svar på? Skicka ett mail till: info@btcswe.com

OBS! Vi besvarar inga mail som innehåller hot, svordomar eller förolämpningar. Dessa mail filtreras bort automatiskt.

Öppettider support: Vardagar 09:30 – 17:00
Svarstid: 24 h

Glöm inte att uppge allt eller något av följande för snabbare hjälp:

  • Ordernummer
  • E-postadress (som du använde vid transaktionen)
  • Belopp och datum