Stort krypto-token sjunker på rykten

Just nu pågår en kris inom kryptovalutornas värld. Det handlar om FTT, FTX eget token, som tappat närmare 30 % på kort tid. I helgen lade Changpeng ”CZ” Zhao, VD på Binance ut på Twitter att bolaget skulle likvidera sina positioner i FTT och därmed sälja hela innehavet. Det startade en kedjereaktion som gjorde att många ville föregå Binances försäljning och de sålde därför sina tokens.

Bakgrunden är att det framkommit uppgifter att ägaren av FTX, Samuel Bankman-Frieds andra bolag Alameda Research, blåst upp sin balansräkning med hjälp av FTT och den stora kursuppgång som varit. Binances uttalande fick fick FTT att sjunka i kurs vilket påverkar Alamedas likviditet. 

 

Läs också: Kryptomiljardär kallar yield-farming för pyramidspel 

 

Även kryptovalutan Solana har sjunkit senaste dygnen och det tros bero på att Alameda Research sålt av delar av sitt innehav där för att på så vis stärka sin likviditet. Företaget har trots försäljningen stora summor låsta i Solana och en ytterligare nedgång skulle kunna påverka hela marknaden. 

I färskt minne har många det som hände tidigare i år med Three Arrows Capital, vilka likviderades i samband med kraschen i Terra Luna. Det drabbade inte bra småsparare, utan även stora institutioner och företag som hade tillgångar i Three Arrows, som i sin tur köpt in sig i kryptoprojektet och det gav stora följdeffekter på flera företag. 

 

https://cointelegraph.com/news/ftx-token-price-risks-30-plunge-as-a-23m-ftt-part-moves-to-binance