Stort datacenter byggs för 2,4 miljarder USD – ska minea Bitcoin

Det Houstonbaserade företaget Lancium som är kända för sina tjänster inom digital infrastruktur och molntjänstlagring offentliggjorde igår gemensamma planer tillsammans med Texas City of Abilene och Taylor County. 

Partnerskapet går ut på att bygga ett campus som drivs helt av förnybar energi och man ska fokusera på Bitcoinmining och andra energikrävande verksamheter. 

I området finns god tillgång på sol- och vindkraft samt stora möjligheter att rekrytera personal. Avsikten är att växa. Projektet kommer inledningsvis börja med 200 megawatt effekt, men har en expansionskapacitet på över 1 gigawatt.

Byggstart beräknas under första kvartalet 2022.

– Vi är mycket stolta över att vara en del av samhället och bygga ett av våra flaggskepp Clean Campus i Abilene”, sade Michael McNamara, medgrundare och VD för Lancium till Bitcoin Magazine. 

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.