Storbanken JP Morgan patenterar kryptoplånbok

I ett dokument som offentliggjordes den 21 november framgår att den amerikanska storbanken JP Morgan har registrerat ett patent och varumärke som heter JP Morgan Wallet och är tänkt vara en plånbok för virtuella valutor. 

Plånboken ska kunna föra över pengar, växla, hantera kryptovaluta, innehålla olika checkkonton och även ha andra finansiella tjänster. 

Mike Kondoudis, som är varumärkesexpert och advokat twittrade ut nyheten som snabbt fick uppmärksamhet. Själva patentet gavs den 15 november men det dröjde alltså en vecka innan det offentliggjordes. 

 

Läs också: Fiat-storbank kallar bitcoin bedrägeri

 

JP Morgans VD har tidigare kallat kryptovalutor för bluff och han har sagt att bitcoin är ett stort ponzibedrägeri. Trots det satsar nu banken ännu intensivare på kryptovalutor. 

JP Morgan har en förmåga att säga en sak men göra något helt annat. De har bland annat ett eget token kallat JP Morgan Coin. De var också tidiga ut i Metaverse.

“I maj 2018, ansökte JP Morgan Chase om ett patent för ett peer-to-peer betalningsnätverk som bygger på blockkedjan. Tanken är att nätverket ska användas för både interna och externa banköverföringar. I patentet föreslås en betalningsprocess som i realtid hanterar betalningar via blockkedjan utan att behöva förlita sig på en tredjepart eller huvudbok med ett facit för alla transaktioner.” Läs mer i denna artikel från Btcswe News i augusti 2018.