Slutet för Bitcoin är nära – enligt akademiker

Experter varnar nu för att Bitcoin är inne i bubblans slutfas och kommer kollapsa en sista gång och med besked dessutom. 

Det är framförallt universitetsprofessorn Esward Prasad från Cornell University som ställt sig i kritikernas främsta led den gångna veckan som fått mycket medial uppmärksamhet för sina uttalanden om Bitcoin.

Prasad menar att Bitcoin är gammal teknik och snart blir omsprungen av nya och bättre coins med med mer avancerad teknik. Han är väldigt positiv till blockchain men inte Bitcoin som han menar är miljöförstörande på grund av dess energiåtgång vid mining.

En annan expert som uttalat sig negativt om Bitcoin den gångna veckan är Marc Chandler, marknadsstrateg på Bannockburn Global Forex, som varnade att de senaste händelserna och det fallande priset är “dödligt” för Bitcoin och att dess skydd mot inflation verkar vara falskt. 

Även den välkända investeraren Louis Navelluier påpekar att Bitcoin handlas under sitt rullande 200-dagarssnitt och att det snabbt kan gå ännu mer nedåt. Han ser 10 000 USD som troligt inom en inte alltför avlägsen framtid såvida inte priset börjar röra sig uppåt inom kort.

– Vi har hört dessa experter varna för Bitcoins oundvikliga kollaps och dödförklarat den flera hundra gånger de senaste 10 åren. Sanningen är att Bitcoin växer och stärks mer och mer för varje dag som går. Priset avspeglar inte Bitcoins värde. Bitcoin är en decentraliserad monetär evolution, eller revolution för den delen som på allvar utmanar hela det globala finansiella systemet som gynnar eliten på de fattigas bekostnad, säger Christopher Eriksson, VD Btcswe.

 

Köp Bitcoin klicka här.

Btcswe:s artikel om Bitcoinminingens miljöpåverkan.

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

https://www.cnbc.com/2021/12/17/bitcoin-may-not-last-that-much-longer-academic-warns.html

https://www.news.com.au/finance/markets/world-markets/bitcoin-may-not-last-much-longer-experts-warning-as-crypto-plunges/news-story/fe89955eb501909d052db3c47348de1e