Skakigt på världens börser

Förra veckan höjde den amerikanska centralbanken styrräntan, vilket har fått världsmarknaden att reagera. Med högre ränta blir det dyrare att ta lån och investera och det kan starta en nedåtgående spiral där företag tvingas minska verksamheten vilket ger arbetslöshet och svagare ekonomisk tillväxt. 

I Kina varnas det för stigande arbetslöshet och som en av världens största ekonomier skapar det oro till övriga världen. En fraktcontainer från Kina kostar nu närmare 100 000 kr att skicka mot 10 000 kr före pandemin. Detta påverkar sättet att handla och hur distributionerna sker. Inflationen är påtaglig i alla branscher. 

Bitcoins kurs framåt

Det är svårt att med säkerhet säga vad som kommer härnäst. I bitcoins fall pekar teknisk analys på bearmarket med ännu lägre priser men det fundamentala har å andra sidan aldrig varit starkare. Dock finns yttre faktorer som inte går att påverka såsom krig, pandemi, hotande recession, stigande inflation och en riktad kampanj mot bitcoins energikonsumtion.

Något som historiskt sett varit lönsamt är att köpa regelbundet. Om har köpt bitcoin för några hundralappar varannan vecka i ett års tid skulle du ha prickat både toppar bottnar och därmed haft ett bra genomsnittspris. Många känner FOMO, fear of missing out, när kursen ökar och köper extra mycket då i rädsla att det ska fortsätta uppåt och att man därmed missar värdeökning. 

Vi på Btcswe hjälper dig att komma igång och erbjuder snabba och säkra transaktioner. Hos oss kan du både köpa och sälja Bitcoin.

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.