Schweiziska Centralbanken säger nej till  Digital Centralbanksvaluta

Den Schweiziska centralbanken,The Swiss National Bank ser begränsad nytta med en CBDC, Central Bank Digital Currency, en digital FIAT-valuta, reglerad av centralbanken som fungerar likt dagens system men bygger på digital lösningar såsom blockchain.

Bankens talesperson Andrea Maechler sade igår på en finansiell konferens i Frankfurt att riskerna ser ut att överväga möjligheterna. Maeacher förklarade att bankens analys var att centralbankernas risk ökar och en eventuell bank-run, att många vill ta ut sina pengar samtidigt, skulle kunna äventyra systemet. 

En CBDC behöver också utvärderas i form av integritet menar Swiss National bank som säger att risken med att äventyra den personliga integriteten måste balanseras mot den eventuella möjligheten att spåra kriminell aktivitet.

Den schweiziska storbanken landar i slutsatsen att de i dagsläget inte kommer förorda eller vilja använda en CBDC inom överskådlig tid men ser fördelar med hur internationella betalningar skulle kunna effektiviseras med systemet, rapporterar Reuters.

 

Relaterad artikel från Btcswe Tyska anrika banken som köps upp av en kryptoplattform. 

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.