Schweiz största Bitcoinväxlare inför Lightning

Den största Bitcoinväxlaren i Schweiz, Bitcoin Suisse, har nu gjort Lightning Network tillgängligt för sina kunder. Anledningen är att man vill göra transaktioner både snabbare och billigare till sina kunder. Steget som Bitcoin Suisse tar kommer ha stor betydelse för adoptionen av Bitcoin och Lightning. Schweiz har en historia av att vara ett land med många banker och finansiella tjänster.

– Bitcoin Lightning gör direkta transaktioner möjliga på en bråkdel av sekund till en oerhört låg kostnad och det är en game-changer, säger Achmid, chefen för Bitcoin Suisse Pay till Cointelegraph.

Den nya implementeringen möjliggör för bredare användning och fler som kan köpa Bitcoin för mindre summor då transaktionsavgifterna minskar i och med Lightning Networks skalbarhet. Fler företag tros följa efter och det innebär ännu mer tillgänglighet och ökad användbarhet för Bitcoin.

Lightning Network är ett decentraliserat nätverk byggt på Bitcoins andra lager som använder smarta kontrakt för att konstruera ett säkert nätverk och tillåta transaktioner med små värden med snabbare hastigheter och lägre kostnader. 

– Över hela världen finns användare med varsin Bitcoinnod och nu börjar fler och fler även bygga kanaler på Lightning, vilket sannolikt kommer utgöra grunden i det framtida finansiella systemet. Det är nästan som när internet växte fram. Idag använder bankerna teknik från 60-talet och det tar i själva verket flera månader innan pengar de facto flyttas mellan konton som gör överföringar. Vi kunder ser överföringen ganska fort men i själva verket är det bankerna som gör så kallade settlements och avräkningar mot varandras krediter. Med Lightning och Bitcoin flyttas värdet direkt utan kostsamma mellanhänder, säger Christopher Eriksson, VD Btcswe.