Sälj Bitcoin enkelt och snabbt med svensk bank

Banker som tillater kopa bitcoin med swish

Många är medvetna om hur man köper Bitcoin, men färre vet hur de ska gå till väga för att sälja Bitcoin enkelt. Tack vare att Btcswe.com nu introducerar en säljfunktion, ges du en utmärkt möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt sälja Bitcoin där transaktionen sker inom Sverige.

Visserligen är det många som anser att du ska köpa och behålla dina Bitcoin. Ett av de främsta skälen till det är de inflationsskyddande egenskaperna som världens främsta kryptovaluta erbjuder. Men i vissa fall vill du realisera en vinst. Kanske är det något du funderar över nu, efter den senaste tidens uppgång i priset? Om svaret är ”ja”, är vi glada att meddela att det aldrig varit enklare.

Denna artikel hittar du matnyttig information om du har för avsikt att avyttra dina Bitcoins.

Sälja Bitcoin med Btcswe – Tryggt och Enkelt

Vi på Btcswe.com erbjuder nu dig som kund möjligheten att på ett säkert sätt sälja dina tillgångar i världens största kryptovaluta. Fördelarna med att göra det hos oss, jämfört med andra handelsplattformar är många.

Trygghet är A och O för oss, vi är en pålitlig aktör som är godkänd av Finansinspektionen. Det medför att du kan handla med vår svenska bank istället för att behöva handskas men inkommande utlandstransaktioner från växlingstjänster och kryptobörser i utlandet. Fördelarna med detta är:

  • Ingen risk att transaktionen stoppas av din bank
  • Snabb hantering (1 bankdag)
  • Ingen växlingsavgift mellan t.ex. EURSEK och USDSEK

När du säljer dina Bitcoin till Btcswe sker alltid transaktionen mellan vår svenska bank och din bank!

Tryggheten i att använda en svensk bank

Många Bitcoin-ägare har dessvärre fått erfara att deras bank stoppar både inkommande och utgående betalningar till bankkonton i utlandet kopplade till utländska växlingstjänster och kryptobörser. Banker motiverar ofta dessa beslut med att bedrägeririsken är hög och att banken inte kan genomföra sina rutiner för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism på ett fullgott sätt. Detta resulterar ibland i att transaktioner kan frysas i flera månader och det kan bli en långdragen process att få tillgång till sina pengar.

Btcswe tar alltid emot och skickar betalningar via vår svenska bank vilket eliminerar risken för att dina pengar stoppas. Andra fördelar med detta är även att transaktionerna går snabbare (1 bankdag) och att du slipper betala växlingsavgiften som din bank tar ut när de växlar t.ex. USD eller EUR mot SEK. Dessa växlingsavgifter kan ofta ligga på 1 – 2 % beroende på bank.

Enkelt och Snabbt

En styrka med, som vi kallar den, ”framtidens valuta” är att transaktioner sker snabbt. Om du vill betala någon behöver du inte vänta flera bankdagar innan en transaktion genomförs. Samma princip är viktig när du väljer att sälja dina Bitcoin snabbt. Därför har vi gjort det enkelt att sälja med hjälp av vår välfungerande infrastruktur. Precis som med Bitcoins metod för att genomföra transaktioner, så förespråkar vi att tillgångar ska kunna flyttas snabbt. Därför får du pengarna på ditt konto inom en bankdag!

Sälja Bitcoin Skatt i Sverige

I Sverige är du som gör en finansiell vinst skyldig att betala skatt på din eventuella vinst vid försäljning av Bitcoin. Det är bra att ta några minuter till att läsa igenom reglerna kring detta på Skatteverkets hemsida. Det är något som är viktigt att understryka då många tyvärr tror att man kan undvika skatt via Bitcoin. Så är alltså inte fallet, utan vinster måste beskattas enligt lag.

De positiva nyheterna är att, om du tråkigt nog gjort en dålig kryptoaffär, kan göra avdrag på skatten för detta. För mer information, kika in på länken ovan.

Frågor och Svar

Om du har några frågor kring hur du kan gå till väga för att sälja dina Bitcoin med svensk bank via våra tjänster, finner du alltid hjälp i vår tillmötesgående support.