Rekordmånga tror på större prisfall inom krypto  

En rapport från analysföretaget Coinshares indikerar att rekordmånga investerare har gått kort mot hela kryptomarknaden. De satsar alltså på att större kursfall är att vänta.

Sentimentet bland investerare var negativt förra veckan och det har nu förstärkts ytterligare. Förra veckan var 75% av alla traders negativa och la sina pengar på att bitcoins pris skulle sjunka, genom att gå kort, eller shorta – som det kallas.

Enligt Coinshares är det skandalen kring FTX som fått många investerare att bli försiktigare och tro på mer oroligheter på marknaden. FTX spelade bort sina kunders pengar och skulden var i lördags uppe i 3,1 miljarder dollar –  bara till de 50 största fordringsägarna, enligt Decrypt. https://decrypt.co/115214/investors-are-shorting-bitcoin-ethereum-in-record-numbers

Flera altcoins, däribland Solana, XRP, Binance coin och Polygon har nyligen sålts av flera större investerare och gav säljarna 6 miljoner dollar visar samma rapport från Coinshares.

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.