Prisfall på kryptomarknaden

Bitcoin och krypto föll tungt igår och idag. Orsakerna är aldrig självklara men nedan följer några tänkbara förklaringar. 

De senaste dygnen har varit blodröda för att tala börsspråk. I söndags hade Bitcoin sin största uppgradering sedan SegWit-forken 2017. Taproot aktiverades som bland annat ökar användarnas anonymitet och möjliggör implementering av smarta kontrakt enklare. Detta var en uppgradering som som marknaden vetat om länge vilket är något som ofta utnyttjas av tunga aktörer inom finans. Det skulle kunna handla om ett “buy the rumour sell the news”- event.

Igår framkom det också till mångas förvåning att Twitter inte är intresserade av att investera delar av sin kassa i Bitcoin i dagsläget. Jack Dorsey, grundare av Twitter och CEO för betaltjänsten Cash App, har gjort många positiva uttalanden om Bitcoin och ser det som den decentraliserade världsvalutan eller internets egen valuta. Det var således en besvikelse att Twitter själva inte har bitcoin i sin balansräkning vilket kan ha gjort marknaden mindre optimistisk.

USA:s president Joe Biden skrev igår under en lag som går hårt åt kryptovalutor och beskattningen av dem. Detta var aviserat tidigare men det tillsammans med nyheten ovan kan vara en orsak till prisfallet. Vidare råder också osäkerhet kring vem Joe Biden skall utse till sin finansminister och vilken typ av skattepolitik som kommer gälla framgent.

Enligt data uppskattas det att 96 000 traders och 160 miljoner US-dollar likviderades i kursfallet. Historiskt sett har det lönat sig att köpa Bitcoin efter dippar men det är självklart inte en garant för framtida kursrörelser.

 

Skulle du vilja köpa dippen gör det du enklast hos oss på Btcswe.