Presidentkandidat Ron DeSantis lyfter bitcoin

Ron DeSantis, den sittande republikanske guvernören i Florida, meddelade nyligen i en livesändning på Twitter-spaces tillsammans med Elon Musk att han ska ställa upp i det amerikanska presidentvalet. 

På Twitter betonade DeSantis sina intentioner och förklarade att han kandiderar till president för att “leda vår stora amerikanska återkomst”. Floridaguvernören delade också en video där han säger att landets gränser är i kaos, brottsligheten plågar städerna och att regeringen gör det svårare för familjer att få ekonomin att gå ihop – samtidigt som presidenten står handfallen. 

 

Se också: Floridas guvernör ratar CBDC

 

DeSantis sade vidare att: “Amerikansk nedgång är inte oundviklig, det är ett val. Vi bör välja en ny riktning – en väg som kommer att leda till amerikansk vitalisering.”

Nyligen har demokraternas kandidat Robert F. Kennedy Jr. och republikanen Vivek Ramaswamy uttalat stöd för bitcoin och att de accepterar bitcoin till sina politiska personalvalskampanjer. 

 

Läs mer: Presidentkandidat Kennedy förespråkar bitcoin 

 

DeSantis har uttryckt sitt stöd för att införa ett system baserat på kryptovalutor i Florida för att betala delstatliga avgifter och skatter vid två separata tillfällen. I slutet av december 2021 presenterade DeSantis sin “Freedom First Budget” där han planerade att inrätta en dedikerad avdelning i Florida för att hantera skatter med hjälp av kryptovalutor. 

– Bitcoin utgör ett hot för dem, de försöker reglera det ur existens. Det nuvarande regelverket är emot bitcoin. Och om det fortsätter i fyra år till kommer de förmodligen att döda det, sade DeSantis om Biden-administrationen.