Open AI:s VD låg bakom WorldCoin

ChatGPT och Open AI har tagit världen med storm de senaste dagarna. De som minns en av förra årets hetaste snackisar, World Coin, kanske också känner igen namnet Sam Altman. Altman är VD för Open AI som också låg bakom World Coin.

World Coins tanke var att scanna alla människors ögon och verifiera deras iris i utbyte mot kryptovaluta. Anledningen till att ögonen behövde scannas var för att på ett säkert sätt fastställa att det var unika personer, snarare än robotar eller fejkade konton som fick kryptovalutan gratis.

Worldcoins VD Alex Blania sa förra året att valutan är en del av ett större mål att skapa rättvisa i den globala ekonomin. Kryptovalutan skapades ur en diskussion om att universell basinkomst så småningom kommer att bli något som är väldigt viktigt för världen, uppgav TechChrunch förra året. 

World Coin ligger på Etherieums blockkedja och är nu ner drygt 99% sedan toppen.

 

För att använda den nya ChatGPT behöver namn och telefonnummer uppges för att få svar på sina frågor av AI. Om Open AI och World Coin samlar in och lagrar datan för ett syfte vi ännu inte vet, är osäkert. Men om någon är gratis, är ofta du själv produkten.