Oktober stängde på All time high

Oktober månad stängde på sin högsta nivå någonsin. Inom trading och analys tittar man ofta på den så kallade månatliga stängningen. Aldrig förut har Bitcoin stängt en månad på en högre nivå än den 31 oktober 2021. Bland analytiker är det en bullish signal, vilket betyder att man förväntar högre nivåer framgent.

Bitcoinpriset har ökat med 40% under oktober månad. Månaden öppnade på 43 000 US-dollar och stängde på 61 000 US-dollar. Den kända analytikern med pseudonymen PlanB som skapat den numera välkända stock-to-flow-modellen (länk planbtc) har tidigare förutspått att Bitcoinpriset skulle nå 288 000 US-dollar denna omgång men har justerat ner sin prognos en aning. Dock är många fortfarande optimistiska att prismodellen skall hålla medan andra menar att det inte går att förutspå Bitcoinpriset enligt en modell. Kritiken mot modellen är att det blir en självuppfyllande profetia och om den skulle invalideras skulle det skapa ett säljtryck bland investerare med modellen som grund för sin handel.

På Btcswe är vårt mål att utbilda och förklara vad Bitcoin är, hur Bitcoin fungerar samt vilka problem teknologin löser. Det kommer aldrig finnas fler än 21 000 000 Bitcoin och dess värde kommer från att användarna är överens om regelverket och att det inte går att ändra den monetära policyn.