Nyvald borgmästare i USA vill ha sin lön i Bitcoin

Den tillträdande borgmästaren i New York City, Erik Adams, har uttryckt en vilja att få sina tre första lönecheckar i Bitcoin. Detta ska signalera att staden är positiv och öppen till kryptovalutor och förhoppningsvis attrahera företag inom branschen att etablera sig i staden.

Uttalandet av Erik Adams är en tydlig signal utåt att man välkomnar företag som utvecklar och innoverar inom Bitcoin och kryptovalutor. Adams säger sig vilja göra New York City till världens centrum för den snabbväxande kryptoindustrin och att detta är ett steg på vägen att normalisera och förenkla för betalningar i andra valutor än dollar.

En talesperson för borgmästaren bekräftar att lönen kommer växlas via en exchange då staden i dagsläget inte har tekniska lösningar på plats att sköta konverteringen mellan valutorna själv.

Miamis borgmästare Francis Suarez gratulerade Erik Adams till det framgångsrika valet och sade på Twitter att han ser framemot en vänskaplig kamp om att bli USAs “Kryptohuvudstad” mellan de båda städerna. 

 

https://www.politico.com/news/2021/11/04/eric-adams-bitcoin-mayor-519604