Norsk miljardär flyttar till bitcoinstad i Schweiz 

Den norske entreprenören och miljardären Kjell Inge Røkke lämnar nu Norge och flyttar permanent till Schweiz. Han har överlåtit bostaden på ex-frun som ska bo där med de gemensamma barnen uppger E24

 

Se också: Bitcoin blir officiell valuta i Schweizisk stad

 

Ur ett bitcoinperspektiv är Kjell Inge Røkke en mycket intressant person. Han är mannen bakom Seetee, som har en mycket aktiv bitcoinstrategi. För ett och ett halvt år sedan skrev Røkke ett brev till sina aktieägare där han genom sitt sätt att formulera sig visade sig vara så gott som “orange pilled”. (“såld på bitcoin”)

 

Länk till Akers aktieägarbrev där bitcoinstrategin är formulerad. 

 

I ett nytt brev till sina medarbetare och aktieägare skriver Kjell Inge Røkke att han lämnar Norge och valet föll på Schweiz och Lugano. Lugano närmade sig bitcoin tidigare i våras och gjorde valutan till s.k. legal tender. En anledning till flytten säger Røkke är att coronapandemin fick honom att inse att hans arbete kan utföras var som helst i världen.

Enligt Røkke kommer det familjeägda bolaget TRG och börsnoterade Aker att fortsätta som tidigare med norsk förankring och vara ledande på kunskapsdriven industriell utveckling med världen som marknad.

Røkke ska fortsätta med sina styrelseuppdrag men vill ägna mer tid åt filantropi uppger E24.