Nasdaq satsar på kryptovaluta

Världens näst största börsplats Nasdaq förbereder sig för att ta klivet in i krypto. En ny grupp inriktad på digitala tillgångar såsom bitcoin och ethereum har startats inom företaget för att möjliggöra handel med de digitala valutorna. Nasdaq har bland annat rekryterat Ira Auerbac, som närmast kommer från kryptobörsen Gemini att leda arbetet.

– Vi tror att detta kommer bli en total revolution säger Auerbac till Bloomberg News.

Nasdaq har lämnat in en ansökan om att erbjuda tjänster för förvaring av digitala tillgångar till New York Department of Financial Services. Den väntar just nu på godkännande.

Flera andra stora aktörer på Wall Street har tagit position i krypto i denna bearmarket och i ett första skede är det stora institutioner och fondförvaltare som skall ges tillgång till de nya digitala tjänsterna. Nasdaqs nya marknad är ett sätt att behålla sin position inom finansvärlden i takt med att konkurrenter och kryptobörser börjar växa. 

Blackrock har nyligen inlett samarbete med Coinbase  och även EDX markets, en handelsplats ägd av Charles Schwab, är också på gång att ta klivet in i krypto precis som Fidelity, Citadel Securities och Virtue. JP Morgan Chase är sedan tidigare i år inne krypto via sin plattform kallad Onyx.