Möte med Henrik Worsøe – bitcoinmaximalist

Btcswe News har träffat Henrik Worsøe som är en dansk entreprenör och bitcoiner. Han driver bland annat bolaget Konsent som erbjuder rådgivning inom strategi och innovation. Därtill är han programledare för en podcast på danska som handlar om bitcoin. 

Henrik hittade till bitcoin och krypto under 2013 men det var först under 2017 som han verkligen förstod vad det handlade om och fördjupade sig ytterligare. Men det dröjde till 2022 innan Henrik tillsammans med några vänner bestämde sig för att satsa fullt ut på att bygga något inom Bitcoin. 

 

“Bitcoin kommer bli en gamechanger.”

 

Det som gjorde att han valde att fokusera på bitcoin var att han ställde sig frågan vad kan dessa krypto tillföra och han insåg vad den monetära revolutionen handlar om; sedan den uppenbarelsen är det bitcoin som gäller för Henrik. För att få ett försprång valde vännerna att starta sin firma och nu jobbar de med att hitta tjänster och produkter som kommer kuggas i bitcoin på ett eller annat sätt. 

 

Podd om bitcoin

I podden som heter Konsent-Podcast, försöker Henrik hitta inspirerande gäster som kan bidra med kunskap och olika infallsvinklar. I Danmark med sina knappa 6 miljoner invånare har Henrik en grannlaga uppgift att hitta bra gäster. I podden som fokuserar på bitcoin vill han inte bjuda in en gäst som använder bitcoin som ett sätt att sälja altcoins. 

 

“Antingen gömmer sig de danska bitcoinmaximalisterna eller så har de inte lärt sig läxan den hårda vägen än och blivit bitcoin only.”

 

Podden har besökts av flera namnkunniga personer. Bland annat Rasmus Hansen och Pierre Vendelboe som översatt The Bitcoin Standard till danska och räknas som riktiga superentreprenörer. Andra gäster är Steffen W Frödlund som är en frihetsälskande libertariansk kandidat till det danska folketinget. Henrik har även gästats experter inom ESG-alternativ och virtual reality. 

 

Ta vara på bearmarket

– Bygg nu. Skörda sen. Bitcoin har hittills rört sig i cykler och under perioder med lågt intresse är det en god idé att starta något som hinner växa sig starkt till nästa tjurmarknad, säger Henrik.

Enligt Henrik är det lättare att vara generell förespråkare för kryptovalutor eftersom det hela tiden kommer nya coins som är bättre än det föregående och man kan hoppa vidare till ett nytt coin när det gamla tynar bort. Vissa altcoins kan ge snabb avkastning, men få vet i förväg vilket. Bitcoin är något helt annat och blir på det viset lite tråkigt medger Henrik. 

Twitter: @hworsoe

 

Podcast: https://open.spotify.com/show/4yym69D8FKVlhoIgZZ63NA?si=-KMRLwZBRVGhOaDHLrerZw

 

https://www.konsent.dk/podcast/