Miningbolaget som slår rekord

Det har talats om minerkapitualtion den senaste tiden. Priset på bitcoin sjunker och svårigheten att utvinna nya bitcoin ökar samtidigt som elpriserna rusar. Det får många miners att helt enkelt stänga av sina maskiner på grund av det inte är lönsamt för stunden. 

Ett företag som går mot strömmen är Marathon Digital Holdings som rapporterar sin bästa månad någonsin sett till antalet mineade bitcoin. Oktober innebar 615 nya bitcoin till bolaget, vilket kan jämföras med 616 bitcoin under hela förra kvartalet. 

Deras hashrate, alltså den processorkapacitet bolaget använder för att skapa nya bitcoinblock, och därmed erhåller blockbelöningen, har ökar 84 % efter att de kopplat in 32 000 nya maskiner i oktober.

 

Läs mer: Bitcoins hashrate

 

Marathons framtid var oviss i somras då deras partner var nära konkurs efter att stormen som drog fram i Montana förstört stora delar av anläggningen där miningen skedde.

Bolagets hashrate är tänkt att öka ytterligare i mitten av 2023 tack vare samarbetsavtal om mer kraft där 200 megawatt ska komma via Applied Blockchain och ytterligare 42 MW via Compute North och 12 MW från andra ej nämnda företag, rapporterar Coindesk