Mining-jätten tar in 125 miljoner dollar 

Genom konvertibla skuldebrev har bitcoin- och blockkedjegiganten Blockstream tagit in 125 miljoner dollar i kapital. Syftet är att utöka företagets bitcoinmining. Med över 500 megawatt i sin utvecklingspipeline är Blockstream en av världens största bitcoinutvinnare. Blockstream kommer också att utöka sina mining-produkter för förnybar energi och fortsätta att utveckla sin egen bitcoinmining-maskin, den första av institutionell kvalitet som är specialbyggd för att skala.

I augusti tog Blockstream in 210 miljoner dollar i kapital för att bygga flera mining-anläggningar med kapacitet för institutionella hostingkunder och för att stärka Blockstreams vertikala integration med förvärvet av Spondoolies för att designa och tillverka Blockstreams egna ASIC-miners.

 

Se också: Adam Back – Satoshi Nakamotos inspiration

Blockstream är pionjärer och utvecklar även Liquid Network som möjliggör säkra byten och värdeförflyttningar samt att byta mellan olika tillgångar online utan tredjepartsrisk på ett säkert sätt.

Blockstream har också ett satellitnätverk som säkrar bitcoins blockkedja dygnet runt årets alla dagar även om internet skulle “gå ner”.

 

https://www.prweb.com/releases/2023/1/prweb19127332.htm