MicroStrategy satsar på Bitcoins Lightning Network 

Nyligen slutade Michael Saylor som VD för MicroStrategy. Han uttalade då att det var för att kunna fokusera mer på bitcoin. Efterträdde honom gjorde Phong Le. 

 

Läs också: Michael Saylor slutar som VD för MicroStrategy

 

Nu söker MicroStrategy efter personal som kan hjälpa bolaget att bygga applikationer och betallösningar på Lightningnätverket. Tanken är att utveckla lösningar som möjliggör snabba och säkra betalningar, vilka företag inom handeln kan använda. Detta faller in under företagets huvudsakliga verksamhet, som är digitala tjänster och mjukvaruutveckling. 

MicroStrategy har byggt och publicerat en gratis guide för företag att läsa och ta efter, där deras egna erfarenheter av att implementera bitcoin och göra det till bolagets primära valuta efter dollarn redovisas. 

För att vara behörig sökande till jobbet krävs kunskaper inom bitcoin och avancerad programmering samt decentraliserad finans. Relevant utbildning och styrkta meriter är ett krav, med lägst en kandidatexamen i teknik eller liknande område.

– Det är positivt att MicroStrategy går från att “bara köpa” till att aktivt bygga infrastruktur på bitcoins blockkedja, säger Christopher Eriksson, VD på Btcswe.

 

Se hela annonsen på:

https://jobs.smartrecruiters.com/MicroStrategy1/743999854279496-bitcoin-lightning-software-engineer