MicroStrategy gör förlust men växer 

MicroStrategy har blivit känt för sin offensiva bitcoinstrategi. Dess grundare och styrelseordförande Michael Saylor deltar förmodligen i mer podcaster om bitcoin än vad han spenderar tid styrelserummet. 

Den nyss släppta kvartalsrapporten visar på ett något sämre resultat än samma period föregående år. Intäkterna uppgick till 125,4 miljoner dollar jämfört med 128 miljoner dollar samma period förra året. 

Kvartalsrapporten visar en förlust på -27,1 miljoner dollar. Även om det låter mycket är det en klar förbättring mot föregående kvartal som visade ett resultat på -1,1, miljarder dollar. Det handlar såklart om bolagets bitcoinreserver och hur de bokförs. Orealiserade förluster tas upp i redovisningen och för ett bolag som MicroStrategy som idag har bitcoin värda 2 miljarder dollar har det otroligt stor påverkan på siffrorna som redovisas. 

 

Läs mer: Michael Saylor: Bitcoin kommer nå miljoner 

 

Det gångna kvartalet köpte MicroStrategy ytterligare 301 bitcoin.

I Kvartalsrapporten skriver bolaget tillväxten är 51 % jämfört mot förra året avseende antalet nya kunder och prenumerationstjänster. 

–  Vi fortsätter att se den globala användningen av vår molnplattform av både inhemska och internationella kunder, och att dra nytta av den långvariga hållbarheten hos vår företagsanalysverksamhet, med en förnyelsetakt för tredje kvartalet på 95 %, trots den pågående makroekonomiska motvinden, säger Phong Le, VD och koncernchef, MicroStrategy i ett pressmeddelande.