Michael Saylor stäms på miljonbelopp 

Btcswe news har skrivit mycket om Michael Saylor och hans bolag MicroStrategy. Det var i augusti 2020 som MicroStrategy började köpa bitcoin. Den dåvarande VD:n Michael Saylor beskrev dollarn som en smältande iskub och MicroStrategy hade 500 miljoner dollar som höll på att ätas upp av inflation. För att skydda sig köpte man Bitcoin. 

MicroStrategy har idag över 130 000 BTC som är inköpta till en genomsnittskurs om drygt 30 000 USD.

 

Relaterad artikel: Michael Saylor: Bitcoin kommer nå miljoner 

 

Distriktsåklagaren i Washington D.C stämmer nu Michael Saylor för skattebrott. Enligt åklagaren har Saylor inte betalat skatt i staden när han bodde där. Det handlar om 25 miljoner dollar som åklagaren menar att Saylor är skyldig. Åklagaren söker även stämma MicroStrategy som han menar har underlättat bostadsplaneringen och därmed skattebrottet.

 

Läs även: Microstrategy har köpt en fjärdedel av alla nya Bitcoin

Många bostäder 

Saylor har flera bostäder och har hävdat att han bott i Florida, där han inte behövt betala inkomstskatt på grund av lagstiftning. Saylor har även bostad i Virginia som också har låg inkomstskatt. Åklagaren menar att Saylor i själva verket bott i sin takvåning i Washington eller på sin yacht som ofta ligger vid Georgtown. I bevisningen finns Facebook-bilder.

Saylor själv menar att hans hem är i Florida och att det är där han har sitt privatliv men att han ibland är i Washington p.g.a. jobb. Saylor välkomnar utredningen. 

https://www.cnbc.com/2022/08/31/microstrategy-chairman-michael-saylor-accused-of-tax-evasion-by-dc-ag.html