Michael Saylor slutar som VD för MicroStrategy

Under tisdagskvällen stod det klart att Michael Saylor lämnar rollen som CEO för MicroStrategy. Fram tills nu har han suttit både som styrelseordförande och VD. Bolaget har nu beslutat att separera de båda rollerna. 

 

Läs också MicroStrategy har köpt en fjärdedel av alla nya bitcoin 

 

Saylor har innehaft båda rollerna samtidigt sedan han startade företaget 1989 och sedermera sedan bolaget börsnoterades 1998. MicroStrategy är ett av få IT-företag som börsnoterades under dot.com-eran som fortfarande finns kvar. 

Rockaden har inget att göra med att MicroStrategy ska sälja sina bitcoin, tvärtom mot vad många nu spekulerar i. Enligt bolaget själva handlar det om att låta Saylor fortsätta med bitcoin och den nya VD:n Phong Le får ta över den vanliga företagsdriften eftersom företaget har två separata affärsstrategier.

– Som verkställande ordförande kommer jag att kunna fokusera mer på vår bitcoin och relaterade initiativ kring bitcoin och vårt innehav, medan Phong kommer att få befogenhet som VD för att hantera den övergripande företagsverksamheten, kommenterade Michael Saylor i ett uttalande.