Miami delar ut gratis Bitcoin

Som Btcswe News tidigare rapporterat pågår ett intensivt arbete i Miami, USA, med att göra staden till den mest kryptovänliga i landet. Dess borgmästare Francis Suarez har som mål att göra Miami till USAs kryptohuvudstad. 

I februari meddelade borgmästare Suarez sina planer på att införa de “mest progressiva kryptolagarna.” I augusti lanserades också Miami coin, vars avkastning finansierar kommunala projekt. Sedan start har det varit lönsamt för Miami som kunnat räkna hem 21 miljoner dollar på sitt eget coin i ren vinst.

Alla invånare i Miami skall ges varsin digital plånbok där värdeökningen i delstatens egna Miami Coin kommer ges som utdelning i Bitcoin till medborgarnas egna digitala plånböcker. För att ta del av utdelningen behöver inte invånarna äga kryptovaluta själva sedan innan eftersom borgmästarens mål är att tillgängliggöra Bitcoin för fler.

– Vi kommer att bli den allra första staden i Amerika att ge Bitcoin i utdelning direkt till folket, sa Suarez i en intervju den 11 november som Cointelegraph rapporterade om.

Borgmästaren ser potentialen i Bitcoin och kryptovalutor och hoppas kunna finansiera stadens alla utgifter på sikt och täcka upp stadens alla skattebehov.