Memecoins rusar – det kan gå att tjäna en slant men var försiktig

Flera meme-coins har haft en otrolig kursutveckling och de hypas upp i sociala medier. Doge är ett coin som gjort en ofattbar resa och likaså Shiba INU. Marknadsföringen är ofta aggressiv från tidiga investerare som visar kursutvecklingen och säger “om du investerat tusen då, skulle du nu ha en miljon”.

Elon Musks tweets har också varit en bidragande orsak till flera coins kursrusningar. I somras lade han upp en bild på en hundvalp och kommenterade den med texten “Baby Floki” och genast skapade någon ett coin med samma namn.

Tidigare gick merparten av dessa memecoins inte att köpa på vanliga kryptobörser men sedan flera nu listats på större börser har de blivit mer tillgängliga att spekulera i. Det är svårt att på förhand veta vilken av alla alternativa kryptovalutor som kommer vara nästa raket. Många köper flera olika coins och hoppas att någon av dem skall öka. Men även om man prickar rätt coin är det många som säljer för tidigt och ångrar sig i efterhand för det fanns mer uppsida, eller tvärtom, säljer för sent och ångrar sig av den anledningen.

Var försiktig och se det som spel eller lotteri om du får fördig att satsa på ett memecoin. Vi gläds åt alla som tjänar en slant men för många slutar ofta spekulation på memecoins med besvikelse.

 

På btcswe.com erbjuder vi bara Bitcoin av den anledningen att vi är övertygade om att det är den kryptovalutan som kommer överleva och vara det säkra kortet. Vi menar inte att alla altcoins är dåliga men som ny investerare är det svårt urskilja vilka coins som är köpvärda på lång sikt. Bitcoin har 10 års försprång och är den enda kryptovalutan som har ett så pass spritt nätverk att det knappast råder tvivel om att den kommer klara sig.