Memecoins efterfrågas

Ännu en stor internationell kryptobörs lägger nu till kryptovalutan som skapades som en meme av en meme. Det handlar om kryptovalutan Shiba Inu, SHIB, som är en spinoff på Elon Musks favoritkrypto Dogecoin. Båda dessa coins har vuxit i popularitet och många köper dem i spekulativt syfte och hoppas att ökad efterfrågan ska leda till en högre kurs. I det avseendet är det inte mycket som skiljer meme-coins från andra investeringar. De allra flesta köper t.ex. en aktie eller kryptovaluta för att tjäna på det.

– Problemet med dessa memecoins är att de är fruktansvärt centraliserade, du har några få aktörer som styr hela marknaden och när de säljer kraschar priset. Vi har sett det hända med olika kryptovalutor genom åren. Vi är övertygade om att krypto som bransch och teknik är här för att stanna men i nuläget fokuserar vi på att växla Bitcoin. Bitcoin har bäst förutsättningar att överleva eftersom det är den största och mest decentraliserade kryptovalutan, säger Christopher Eriksson, VD på Btcswe.

Det är den stora börsen Gemini som nu adderar tio nya kryptovalutor som deras kunder kan handla och spekulera i. Företaget själva säger i en kommentar “vi tror att dessa tokens kommer tillföra värde för våra användare och vi är glada att nu kunna erbjuda våra kunder mer projekt inom metaverse och defi”. Tidigare har även Coinbase öppnat för handel med SHIB.

Många Shiba-investerare hoppas nu att den stora börsen RobinHood ska följa efter och också öppna upp för handel med Shiba Inu. En namninsamling har startats på sajten change.org med tiotusentals signaturer som kräver att RobinHood ska lägga till Shiba. Kryptobörsen Kraken twittrade nyligen att om tweeten fick 2000 likes skulle de lägga till Shiba Inu. Tweeten fick 80 000 likes men Kraken backade från sitt uttalande. Sannolikt var det en tweet för att skapa engagemang på Twitter.

Btcswe news har tidigare skrivit om meme-coins och däribland Shiba. Vissa tjänar pengar på att handla med kryptovalutan men många har också förlorat stora summor pengar. 

 

https://news.bitcoin.com/crypto-exchange-gemini-shiba-inu-shib-investors-robinhood/