Kryptoprofilen Ivan On Tech tar in 115 miljoner i riskkapital

EQT Ventures satsar 90 miljoner kronor i youtubern Ivan On Tech:s (Ivan Liljeqvists) nya projekt. Projektet heter Moralis och är ett verktyg för att bygga smarta kontrakt och programmerar kod för att ta fram nya applikationer på blockkedjan, så kallade dAppar.

Moralis är en rebrand av den kryptoskola Ivan Liljeqvist startat och marknadsfört som Ivan Academy. Ivan och hans affärspartner Filip Martinsson har spelat in åtskilliga utbildningsvideos inom krypto som riktar sig både till nybörjare och erfarna.  Ivan menar att programmerare med lång erfarenhet inom mjukvaruutveckling, men som saknar specialkompetens i just blockkedjeprogrammering kommer ha stor nytta av Moralis plattform.

Moralis erbjuder en programmeringsmiljö som passar alla blockkedjor och Ivan Liljeqvist beskriver det som ett WordPress, det vill säga en standardiserad plattform med plugins och tredjepartsprodukter för enklare applicering och  programmering av apparna.

Nu är Moralis på jakt efter fler utvecklare som kan bygga decentraliserade appar. Tanken är att Moralis ska tjäna sina pengar på att ta betalt efter mängden data som lagras i blockkedjan. Även utvecklare av plugins till Moralis plattform ska kunna tjäna pengar på sina tjänster på samma vis rapporterar Dagens Industri.

 

https://www.di.se/digital/eqt-rekordsatsar-pa-svenskt-kryptobolag-en-investering-i-storre-klassen/ 

https://academy.moralis.io/