Ideella initiativ bakom Bitcoinutbildningar

Under söndagskvällen höll en grupp Bitcoinentusiaster en livesänd onlineföreläsning om Bitcoin. Den lockade 53 åhörare som alla delar ett brinnande intresse för Bitcoin. Föreläsare var, den inom Bitcoinkretsar, kände William Tango som är med och översätter boken The Bitcoin Standard till svenska och därmed en person med stort kunnande om Bitcoins fundamentala egenskaper.

Arrangemanget anordnades av det ideella initiativet bitcoinsverige.org som dels har 5200 följare på Instagram och även står bakom den svenska communityn för Bitcoinintresserade i vad som kallas Hodl-discorden och samlar 350 svenska medlemmar med intresse för att lära sig mer om Bitcoin.

– Det är spännande att se hur Bitcoin sprids och initiativ som detta växer fram bland Bitcoins användare. Vi är fortfarande så tidiga inom Bitcoin och kryptovalutor att det är anmärkningsvärt när en föreläsning som enbart handlar om Bitcoins monetära policy lockar så pass stor publik, säger Christopher Eriksson, VD på Btcswe.

Btcswe har tidigare hållit en föreläsning om penningtvätts- och kundkännedom lagarna i samma discord-grupp och fler föreläsningar planeras under vintern.