Priset av en Bitcoin – Forskningschef på Fundstrat förutspår explosiv utveckling under 2018

bitcoin på en laptop

Tom Lee, forskningschef på marknadsanalytikern Fundstrat har i en intervju med CNBC’s Trading Nation den 25 augusti uttalat att kryptovalutor kan avsluta 2018 ”med en explosivt högre kurs” än i dagsläget. Analytikern tar stöd i sambandet mellan tillväxtmarknader och kryptovalutor.

Lee menar att det fortfarande är möjligt att priset av en Bitcoin når uppåt 25 000 USD innan året är slut och kommer till slutsatsen efter att ha jämfört marknadskursen på Bitcoin och BlackRock’s iShares MSCI Emerging Markets exchange-traded fund (ETF), som följer stora till mellan-stora företag i tillväxtmarknader.

Sambandet ligger enligt Lee i faktumet att båda marknader uppträder parallellt, där båda nådde en topp tidigt under 2018 samt att båda har haft en nedåtgående trend sedan dess.

priset av en bitcoin jämfört med index av tillväxtmarknaderPriset av en Bitcoin jämfört med MSCI Emerging Markets Index – Källa: CNBC Tradning Nation

Enligt Lee uppvisar handeln betydande likheter då hedgefonder slutat investera i fonder bundna till tillväxtmarknader på grund av hög risk för dumpning, vilket samtidigt lett till minskade investeringar i Bitcoin.

Lee menar att ett trendbrott i investeringar i tillväxtmarknader kommer att signalera samma förändring på Bitcoinmarknaden. I samma intervju poängterade Lee att vinden är på väg att vända för både Bitcoin och tillväxtmarknader, speciellt om amerikanska Federal Reserve bromsar sina räntehöjningar.

Tidigare under 2018 uttalade sig Lee att priset av en Bitcoin kunde nå mellan 22 000 – 25 000 USD innan årets slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *