FAQ - Vanliga frågor om Bitcoin

Vad är Bitcoin?

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om Bitcoin.

Vad är btcswe?

Btcswe är en växlingstjänst för digitala valutor. Vi tar ett modernt grepp på den finansiella världens tillsynes stela förhållningsätt till krypto. Våra ledord är snabbt, enkelt och tryggt.

Vem står bakom btcswe?

Btcswe.com ägs av Snowlab AB, . Ett svenskt aktiebolag med kontor i Stockholm. Snowlab AB är registrerat hos Finansinspektionen som annan finansiell verksamhet.

Hur köper jag Bitcoin?

  1. Välj om du vill köpa Bitcoin och betala med Swish, kort, eller banköverföring.
  2. Skriv in önskat belopp i Bitcoin eller SEK. Kursen låser sig i 15 min.
  3. Gå till kassan, fyll i dina uppgifter enligt instruktion och tryck på ”Slutför Köp”
  4. Följ instruktionerna för hur du genomför betalningen.
  5. Dina Bitcoin skickas till angiven wallet-adress inom en timme. Var uppmärksam på inkommande mail (i vissa fall kan vi behöva kompletterande information).

Varför måste jag fylla i alla personuppgifter?

Eftersom vi bedriver finansiell verksamhet måste vi förhålla oss till de lagar och regler som råder i Sverige. Detta betyder att vi som företag har ansvar att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Du kan läsa mer om våra regler som rör kundkännedom och anti-penningtvätt här.

Vad tar btcswe i avgift?

Vi tar i regel 4 % av växlingsbeloppet i avgift. I sällsynta fall kan avgiften skilja sig beroende på marknadspremie. Avgiften är inräknad i kursen.

Vem betalar network-fee?

Btcswe står alltid för network-fee!

När får jag mina Bitcoin?

I regel får du dina Bitcoin inom en timme. Vissa transaktioner kan behöva manuell behandling, då kan det dröja upp till nästkommande arbetsdag innan transaktionen genomförs.

Vad händer om jag ångrar en beställning?

Kontakta info@btcswe.com omedelbart. Eftersom Bitcoinkursen är volatil och transaktionerna är icke-reversibla går det i regel inte att backa en transaktion efter att den är utförd.

Har du en fråga du inte fick svar på? Skicka ett mail till info@btcswe.com