Ethereum på All Time High

För första gången passerade ETH 4400 dollar och det nya prisrekordet sattes natten till fredagen svensk tid. För exakt ett år sedan var Ethereumpriset runt 380 dollar per coin och dagens nivå innebär därför en värdeökning med cirka 1100% mot då.

Inom kryptoindustrin finns det olika sätt att beräkna avkastning på coins och det vanligaste är att mäta i US-dollar eller att räkna om alla coins mot ett värde i Bitcoin  för att se utvecklingen. Detta eftersom Bitcoin är den största kryptovalutan som ofta räknas som ett index.

– En annan jämförelsestörande faktor när olika coins avkastning mäts är just när ingångsvärdet skall beräknas. Få personer köper den absoluta botten men det är ofta den som används som referens när olika jämförelser görs mellan coinsen, säger Christopher Eriksson, VD på Btcswe. 

Ett exempel är förhållandet mellan Bitcoin och Ethereum, världens största och näst största kryptovaluta. Ethereum har just satt ett All Time High i dollar men dess ATH jämfört med Bitcoin motsvarar bara hälften av Eth:s tidigare ATH. Dagens ATH på 4400 dollar är de facto lägre än tidigare årshögsta från 14 maj tidigare i år om ETH mäts i BTC.

– På Btcswe ser vi storheten i Bitcoin men blundar inte för den fantastiska innovation som sker i andra coins och projekt, men vi har valt att fokusera på den största och mest etablerade kryptovalutan för det är den som har bäst förutsättningar behålla sin plats som framtidens valuta, avslutar Christopher.

 

Graf från Coinmarketcap.com, den högsta stapeln är från sommaren 2017 när 1 ETH kunde växlas mot dubbelt så mycket BTC som idag