Etablerad konstnär ställer ut Bitcoinmotiv i Miami

Btcswe News har träffat konstnären Lisa Törner. Just nu är Lisa aktuell med en utställning på NK i Stockholm där hon visar tavlor och möbler. Hon har även synts med sina konstverk i tidningar som Svenska Dagbladet, Sköna hem och Plaza Interiör.

Konstintresserade som känner till Lisa undrar kanske varför Btcswe News med fokus på Bitcoin skriver om henne. Mycket av Lisas konst tar avstamp i ekonomi och hon använder gärna tidningars förstasidor som grund i sina konstverk och målar direkt på dem. Nu har Lisa börjat intressera sig alltmer för Bitcoin och det blev därför naturligt att göra konstverk med fokus på Bitcoin. 

Lisa har deltagit på flera solo- och samlingsutställningar. Bland annat en på Avanza Bank 2018 och flera gallerier i såväl London som flera olika städer i USA.

 

Ställer ut på Bitcoin Conference i Miami 

Lisa kommer att ställa ut på Bitcoin Conference i Miami den 6-9 april på det som kallas The Bitcoin Renaissance Art Gallery tillsammans med ett sjuttiotal andra Bitcoinkonstnärer såsom Fractal Encrypt, Lucho Poletti, Trevor Jones, Martin Fischer, Adam Kadmoon och många fler. https://b.tc/conference/art-gallery

Lisa ser fram emot Miami och har laddat upp med flera unika verk hon hoppas sälja till entusiaster från hela världen. 

Follow the white rabbit

Några av Lisas verk föreställer en vit kanin och “the white rabbit” är vida känt inom Bitcoinvärlden, att lära sig mer och gå djupare i kaninhålet. Dels gör Lisa originalverk men också limiterade fine art prints. Priset för ett tryck är 550 US-dollar.

 

Hur började du intressera dig för Bitcoin?

Jag har alltid varit nyfiken sen Bitcoin kom men var nog inte förrän jag läste om det i tidningarna om El Salvador som jag satte mig in i det på ett djupare plan. Är nybörjare på området men är nyfiken och blivit väldigt intresserad. Jag har ramlat ner i kaninhålet.

 

Hur kom det sig att du började måla Bitcoinkonst?

Jag läste på nyheterna om att el Salvador skulle göra Bitcoin till en officiell valuta och började då läsa och lära mig mer om det och ville göra en serie av verk på detta.

 

Vad är det med aporna, har det koppling till NFT?

Jag har inte i dagsläget NFT på dessa verk men kommer inom kort. ”The Three Wise Monkeys” symboliserar de klassiska tre aporna och frasen ser inget ont, hör inget ont och talar inget ont. Jag har har tolkat det för aktiemarknaden och hur affärer ibland fungerar runt om i världen. Apan i ena verket är dels en referens till djungelns lag och jag har i andra verk tidigare jobbat mycket med djur.

 

Läs mer om Lisas Törners verk på https://lisat.se