Edward Snowden: Bitcoin och Nostr en gamechanger 

Snowden arbetare tidigare för den amerikanska underrättelsetjänsten och han är en så kallad visselblåsare. Han läckte sekretessbelagda dokument som bevisade att staten och underrättelsetjänsterna använt sig av storskaliga och topphemliga övervakningsprojekt. Numera är Snowden rysk medborgare efter att ha tvingats på flykt efter sina avslöjanden som gjorde att han i princip blev förbjuden att komma till något annat land.

 

“När vanliga människor och företag inser att globala pengaöverföringar kan vara gränslösa, omedelbara, gratis och bara ta två klick, kommer saker att bli väldigt intressanta.” – Edward Snowden 

 

Snowden har använt bitcoin till och från sedan 2013 och nu har han skaffat sig ett Nostr-konto och han säger sig vara förbluffad över tekniken och uppbyggnaden. Det är decentraliserat nätverk för kommunikation och information som likt bitcoin bygger på anonymitet – eller snarare pseudonymitet. 

 

Relaterad artikel: Twitter kan ersätta banker enligt Jack Mallers

 

Nostr är en förkortning för “Notes and Other Stuff Transmitted by Relays”. Nostr är det enklaste öppna protokollet som kan skapa ett censurbeständigt globalt “socialt” nätverk som kan konkurrera med såväl Twitter som Instagram.

Edward Snowden skrev att han ser potentialen i att använda bitcoins lightning och Nost tillsammans för att gratis skicka pengar över hela världen utan inblandning eller censur via en tredjepart. En transaktion via Lighting är en helt annan användarupplevelse än att skicka bitcoin on-chain, skrev Snowden. 

På Nostrs officiella hemsida beskrivs plattformen som ett decentraliserat nätverk baserat på kryptografiska nyckelpar, med publik och privat nyckel. Plattformen skapades anonymt och inget företag har ännu avslöjats för att ligga bakom denna nya sociala mediasajt.

 

https://twitter.com/btc_archive/status/1617930500357910528?s=46&t=yaCp52wWTCZxSHCf5tU-rQ