Donerar 455 000 dollar till bitcoinprojekt

Human Rights Foundation (HRF) har beviljat 455 000 dollar i stöd till ett dussin projekt världen över genom sin Bitcoin Development Fund. Stödet riktas mot att förbättra Bitcoin-skalförmåga, sekretess, decentralisering, global utbildning, censurresistent kommunikation och samhällsbyggande ansträngningar, med fokus på områden som Afrika och Asien. 

Sedan början av 2020 har HRF betalat över 2,7 miljoner dollar i BTC och USD till över 80 utvecklare, utbildare och öppna initiativ världen över, rapporterar Bitcoin Magazine.

 

Se också: Stor donation till projekt som främjar censurresistens och frihet

 

Meron Estefanos är en av mottagarna som kommer att använda 50 000 dollar för att skapa Bitcoin Innovation Hub Uganda. Målet med navet är att utrusta lokala ungdomar med praktiska färdigheter för att bli självständiga individer och kommer att ha lokala träffar för att fungera som ett centrum för medvetenhet och lärande om bitcoin. Ugandier har svårt att ta emot betalningar från utlandet på grund av höga avgifter och hinder för att få ID-kort.

Calvin Kim har fått 100 000 dollar för att forska och implementera en peer-to-peer (P2P)-protokoll för Utreexo-block/transaktionsmeddelanden för att förbereda Utreexo för en huvudnätstart. Utreexo är en Bitcoin-skalförslag för snabbare verifiering och synkronisering av bitcoin-noder. Stödet kommer att stödja Kims arbete med att förbättra bitcoins skalbarhet.

En annan stödmottagare är Calle från Cashu, som har fått 50 000 dollar för utvecklingen av ett gratis och öppet protokoll som möjliggör Chaumian e-kontanter på toppen av bitcoin. Cashu-protokollet döljer användares balanser och transaktionshistorik, vilket ger nästan perfekt sekretess för användare av tredjepartsägda bitcoin-plånböcker.

0xB10C fick 50 000 dollar “för deras arbete med Bitcoin Core Tracepoints, P2P-övervakning, fork-observatör, mining pool-observatör och Bitcoin-data”. Dessutom fick Rootzoll 50 000 dollar för Raspiblitz, en lightningnod som kan köras på en Raspberry Pi.

25 000 dollar gick till BOB Space BKK för deras Thailand-residensprogram, medan World Liberty Congress fick 25 000 dollar för Freedom Academy.

25 000 dollar gick också till svenska Hampus Sjöberg för Blixt Wallet, en Bitcoin- och Lightning-plånbok med öppen källkod. Utöver det kommer 10 000 dollar att gå till Nourou för Bitcoin Sénégal, en grupp som håller träffar, skapar utbildningsmaterial och tar ombord lokala handlare på bitcoin.

Charlene Fadirepo har tilldelats 10 000 dollar för “Bitcoin in Africa Show”, som ger utbildning, insikter och tankeväckande samtal “för att fördjupa förståelsen för Bitcoin över hela den afrikanska kontinenten”. 

Slutligen kommer 10,000 dollar att gå till Lorraine Marcel för Bitcoin DADA, en kvinnofokuserad organisation med bidragsgivare baserade i Kenya som utbildar afrikanska kvinnor om bitcoin. 

HRF:s Bitcoin Development Fund syftar till att öka på utvecklingen och användandet  av integritetsfrämjande teknologier såsom bitcoin och stödja infrastrukturförbättringar för att göra Bitcoin mer tillgängligt globalt. Nästa omgång av gåvor kommer att tillkännages i augusti 2023.