“Buy the dip” trendar i sociala medier

Analysföretaget specialiserat på kryptovalutor och blockkedja, Santiment, som mäter engagemang i sociala medier konstaterade att uttrycket “buy the dip” trendade igår. Även “bearmarket” finns med på topplistan enligt företaget. På listan över de 10 mest använda orden i sociala medier syntes även DCA, vilket är en förkortning av dollar cost average, vilket betyder att köpa kryptovaluta regelbundet för att sprida sina köp.

Igår uppmättes 952 omnämningar av uttrycket “buy the dip” vilket är den högsta noteringen sedan den 7 september när Bitcoin föll 11% till följd av stora vinsthemtagningar i samband med att El Salvador gjorde Bitcoin till sin officiella valuta jämte USD. Samma mönster sågs till viss del under vårens och sommarens volatila kurs då priset bottnade ut och konsoliderade en period innan nya uppgångar skedde.

Antalet omnämningar i sig är inte extremt högt jämfört med andra ord som trendar exempelvis på Twitter men för att jämföra med tidigare prisrörelser är det en indikator minst lika god som andra, då Santiment endast mäter ord och uttryck som filtreras till att bara handla om kryptovaluta. Mätningen visar att privatinvesterare är fortsatt optimistiska och förväntar högre kurser kommande månader.

Om historien upprepar sig är i dagsläget osäkert. Långsiktiga Bitcoininvesterare tror på mer uppgång men det finns analytiker som menar att kursen kan hållas nere på grund av osäkerhet kring beskattning på kryptovaluta och att den amerikanska dollarn hittills stått sig relativt stark.  

 

https://insights.santiment.net/read/hottest-topics-of-the-day-dominated-by-%2522buy-the-dip%2522-6520