Bitcoins whitepaper på alla Mac-datorer

En av de största snackisarna på Twitter just nu är det faktum att Bitcoins Whitepaper finns på alla Mac-datorer. Sedan Apples Mojave-uppgradering 2018 har alla datorer försetts med en fil som heter simpledoc.pdf – det är Bitcoins Whitepaper. Således finns bitcoins källkod troligen på din dator om du har en Mac.

Filen finns i alla versioner av macOS från Mojave 10.14.0 till den nuvarande versionen, i Ventura 13.3. Den är dock inte med i High Sierra 10.13 eller tidigare. 

Genom att gå in i datorns terminal-läge kan man som mac-användare skriva ett kommando för att få upp bitcoins whitepaper. Är du van vid programmeringsläget kan du själv verifiera detta, men är du inte bekväm och vet vad du gör så låt bli. 

 

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

 

Den stora frågan många ställer sig nu är varför bitcoins whitepaper finns på alla Mac. Dokumentet heter inget med bitcoin, utan är döpt till simpledoc.pdf, storleken är endast 184KB.

Det ryktas att detta uppdagades som en bugg för över ett år sedan men ingen åtgärd vidtogs. Mysteriet kring bitcoin fortsätter. 

 

Läs också: Bitcoins Whitepaper 

Källa: https://waxy.org/2023/04/the-bitcoin-whitepaper-is-hidden-in-every-modern-copy-of-macos/