Bitcoinpresentkort blev startskottet för Btcswe

“Det var en annan tid.”

Christopher Eriksson, VD och grundare av Btcswe kom i kontakt med Bitcoin under studierna i USA och köpte på den absoluta toppen i tjurrusningen 2013. Därefter följde en kryptovinter med sjunkande priser. Christopher berättar i podden att detta gav honom tid att fundera på vilka tjänster man kunde utveckla runt omkring Bitcoin. Med ett stort intresse för internet och digitala tjänster växte en vilja fram att bidra till ekosystemet. Idén var att minska klyftan mellan de som äger Bitcoin och företag som erbjuder varor och tjänster som ännu inte kunde köpas för Bitcoin. På detta sätt kan man bidra till ökad användning av Bitcoin samt öka medvetenheten.

“Jag började sälja presentkort.”

– När bitcoinkursen började stiga under 2017 sålde jag presentkort. Folk hade bitcoin och kunde byta dem mot presentkort på t.ex. IKEA, Zalando och NetonNet via min tjänst. För att kunna hantera den inkommande mängden bitcoin sålde jag på olika Bitcoinsidor men insåg efter ett tag att det vore bättre om jag kunde göra detta i egen regi, säger Christopher i podden.

Christopher Eriksson hörs i senaste i DKOK, Dom Kallar Oss Krypto. Avsnittet inleds med att programledarna pratar om NFT och krypto i allmänhet. Cirka efter 12 minuter kommer Christopher in i samtalet. 

https://poddtoppen.se/podcast/1561725313/dom-kallar-oss-krypto/26-martens-galna-kop