Bitcoinkursen rusar efter nedåtgående period

bitcoin rocket

Förra veckan tog Bitcoin stryk när kursen sjönk mer än 5 % under natten till torsdagen. Men denna vecka inledes av att Bitcoin rusade hela 10 % vilket tog kursen över $6500. I skrivande stund ligger Bitcoinkursen på $6400 efter att ha nått $6700 på flertalet börser och priser på över $7000 registrerades på kryptobörsen Bitfinex.

Kursökningen inträffade efter att man noterade en markant ökning i försäljning av valutan Tether, som är den andra mest handlade digitala valutan efter Bitcoin. Valutan är designad för att skapa en likviditet knutet till värdet av USD hos Bitfinex och ställs ut av Tether Limited.

Det har under senare tid spekulerats i om Tether Limited och Bitfinex verkligen har backning för den stora mängd Tether som har ställts ut eftersom det aldrig har verifierats av en oberoende part. Detta har lett till spekulationer om Tether Limited verkligen klarar av att lösa samtliga Tether vid försäljning. Bitfinex nekar till anklagelserna att företaget skulle vara insolvent och menar att det finns 1 USD per Tether uppbackat på bankkontot.

I vanlig ordning följde övriga kryptovalutor Bitcoins prisuppgång med tvåsiffriga ökningar för både Ripple (XRP) och Ethereum.

Bitcoins fallande kurs sedan början av året har lett till minskad handelsvolym vilket har slagit hårt mot kryptobörser som fått säga upp personal efter nedskärningar. Vissa spekulerar att kursökningen för Bitcoin kan signalera återhämtning för Nasdaq börsen som också föll förra veckan.