Bitcoinkursen föll 5 % – Kan investmentbank vara orsaken?

Bitcoin pris index september 2018

Bitcoinkursen föll kraftig under dagen trots goda nyheter om utbrett användande av Lightning Network. Bitcoin föll nästan 5 % inom loppet av några minuter enligt data från CoinDesk, vilket tog kursen under $7 000.  

Orsaken är inte fastställd men det spekuleras i att investerare fått kalla fötter inför ett kommande utlåtandet från SEC, den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen. Utlåtandet rör huruvida SEC kommer att tillåta börshandlade fonder som har kryptovalutor som underliggande index. Något som tidigare getts avslag på grund av farhågor kring Bitcoins volatilitet och eventuell kursmanipulation.

Kursfallet kom inte heller långt efter att Business Insider släppte en obekräftad rapport att den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs slopar sina planer på att öppna ett handlarbord för kryptovalutor.

Business Insider rapporterar att Goldman Sachs har nedprioriterat kryptosatsningen på grund av osäkerhet kring reglering. Banken själva kommenterar att de ännu inte kommit fram till ett beslut om i vilken omfattning de ska erbjuda digitala valutor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *