Bitcoinbetalningar rullas ut i Argentina

Kryptobörsen Bitso lanseras i Argentina och kommer erbjuda betalningar med bitcoin till befolkningen. Det är den digitala infrastrukturen som byggts ut till att nu att även inkludidera möjligheten att betala med bitcoin och andra kryptovalutor. Systemet är utformat kring QR-koder. 

Enligt Bitso har mer än en miljon argentinare redan tillgång till appen och fler lär det bli. Mastercards rapport “New Payment Index 2022” visar att 59% av den argentinska befolkningen i nuläget använder QR-koder för betalningar, jämfört med 34% i resten av Latinamerika, rapporterar CoinFi. https://www.coinfi.com/news/1322484/argentina-paying-with-bitcoin-in-one-million-stores

Den nya Bitso-tjänsten är initialt öppen för argentinska pesos, bitcoin, ethereum, stablecoins med USD och även DAI. Väljer kunden att betala med kryptovaluta konverteras det till den bästa tillgängliga kursen och säljaren får argenska pesos. 

Kryptovalutor är populärt i länder som Venezuela, Argentina och Colombia. Många ser det som det enda alternativet då de lokala valutorna haft hög inflation.