Bitcoinägare på minus

Det genomsnittliga realiserade priset på bitcoin just nu är 19 700 dollar. Bitcoin har handlats under den nivån sedan början av november 2022 och innebär att det vägda genomsnittet för alla bitcoin som säljs, säljs med förlust. När bitcoins kurs är över det realiserade priset är majoriteten av ägarna i profit. 

Nuvarande nivå är bland den lägsta på över två år och betyder att alla som började köpa bitcoin under 2021 och 2022 antingen har sålt med förlust redan eller har stora orealiserade förluster i sina portföljer eller bitcoinplånböcker. När bitcoin rör sig i detta territorium blir många traders försiktiga och vill vänta på bekräftelse av ett utbrott till uppsidan innan de ökar sin position igen. 

Bland erfarna traders är den genomsnittliga realiserade nivån kritisk och avgör om kursen är på väg upp eller ner. Tidigare gånger bitcoin handlats under sitt realiserade pris har det indikerat att botten är nära. Det kan dock krävas ytterligare nedgång innan en bekräftelse kommer om vad som skall ske på kort sikt. 

Pseudonymen Greatest Trrder på Crypto Quant menar att om bitcoin stabiliserar sig över den realiserade nivån på 19 700 dollar kan det innebära att björnmarknaden är över.

Bild: Crypto Quant