Bitcoin på väg över 100 000 USD enligt analytiker

Nyss skrev Btcswe News en artikel där experter och akademiker kallar Bitcoin för gammal teknik och vi citerade hur de menar att Bitcoin kommer krascha för gott inom kort.

Andra experter är inte alls lika pessimistiska. Ofta handlar det om hur mycket energi och tid en lagt på att lära sig om Bitcoin och pengar. 

Många har vid det här laget hört talas om PlanB:s Stock To Flow modell som beräknar Bitcoins pris utifrån knapphet, tillgång och efterfrågan. Hans ursprungliga estimat för Bitcoin kom ut i maj 2019 och förutspådde ett genomsnittspris på cirka 55 000 USD denna halveringscykel men har sedan reviderat den flera gånger. Beroende på version av modellen så har han olika pris mellan 100 000 och  288 000 USD som sin topp denna bullmarket. Han twittrade nyligen att modellen är intakt men att yttre faktorer håller kursen nere.

 

Australien optimistiskt 

Tommy Honan från Swyftx, en australisk kryptobörs intervjuades av lokal media tidigare denna månad att sade han att “Bitcoin lätt kan nå 150 000 USD nästa år”. Tommy Honan understryker att memecoins och NFT:s varit otroligt hypade i år och menar att det finns uppsida för den kryptovalutan som kan bygga förbindelser mellan allt.

Även Greg Rubin, handelschef på det australiensiska företaget Global Prime, tror också att Bitcoin kommer att slå sexsiffrigt i början av nästa år, men han varnade för en krasch efter det. 

Tommy Honan säger vidare att ​​han via sin roll på kryptobörsen har insyn och vet att många tunga investerare har stora mängder kapital vid sidan och väntar på rätt ingång i kryptomarknaden. 

Tidigare denna månad sa Federal Treasurer Josh Frydenberg att han ville skydda investerare som handlade kryptovaluta på börser, ifall börserna skulle kollapsa, vilket har hänt två gånger tidigare. Varje gång det nämns större regleringar och restriktioner för kryptovalutor svarar marknaden, vanligtvis genom att sjunka i pris.

 

Denna text ska inte ses som finansiell rådgivning. Investering i Bitcoin är förknippad med risk och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

 

https://www.news.com.au/finance/markets/world-markets/bitcoin-may-not-last-much-longer-experts-warning-as-crypto-plunges/news-story/fe89955eb501909d052db3c47348de1e